slim kiezen voor efficiënter beleid

Fran noemt zich een factotum – omdat dat nu eenmaal chiquer klinkt dan ‘duizendpoot’. Ze verdiende haar brood als theaterauteur, onderwijzeres, computerverkoopster, redactrice, copywriter, scenariste, columniste en ghostwriter en was ze als hoofd- en eindredactrice verantwoordelijk voor diverse tv-programma’s, vaak rond sociale thema’s.

Overtuigd dat informeren zelden volstond om attitudes en gedrag te beïnvloeden, experimenteerde ze met beleving, storytelling en gamification, op zoek naar de meest effectieve insteken. Bij het social marketingbureau Big Bazart goot ze al haar ervaring en inzichten uiteindelijk in één stevig model: het 7E-model. Het model werd in eind 2009 aan de wereld voorgesteld. Het groeide in vijf jaar uit tot een succesrijk hulpmiddel.

Fran raakte gaandeweg betrokken bij de ToeComsT-actie van de Vlaamse Overheid, waar ze het 7E-model mee in de speerpunten voor de nieuwe regering hielp inschrijven. Van daaruit werd ze, met het steeds fijner en degelijker wordend model, opgevist voor EuroPCom en ging ze aan een boek over gedragsverandering en keuze-optimalisatie werken. Dat ze intussen ook nog werkjes over holebi- en transgenderthema’s en een serie jeugdboeken schreef, zal wellicht niet verwonderen. Fran werkt als imagineer en keuze-architecte bij Ovum Perplexicorum.

U kan een beroep doen op de 7E-expertise van Fran voor:

  • Strategisch advies bij het vormgeven van gedragsveranderende communicatiecampagnes
  • Visie-ontwikkeling rond beleidsmaatregelen
  • Lezingen over gedragsverandering en keuze-optimalisatie in maatschappelijke domeinen
  • Deelname aan brainstorms rond concrete vraagstukken waarin gedragsverandering en keuze-optimalisatie een cruciaal element vormt

 

Contactgegevens

Fran Bambust
Ovum Novum Perplexicorum
Noorddonk 122
4651ZB Steenbergen NL
+31 657 280 880