slim kiezen voor efficiënter beleid

Beleid maken is ervoor zorgen dat burgers iets doen: een subsidie aanvragen, trager rijden, gezonder eten, op tijd hun belastingaangifte indienen,… Wie beleid maakt of erover communiceert, ervaart het elke keer opnieuw: beleid maken en beleid verkopen is ronduit moeilijk. Zelfs al heb je een goede beleidsmaatregel uitgewerkt en een leuke campagne bedacht om die bekend te maken, dan nog  kan je magere resultaten boeken. Dat is frustrerend en spijtig, niet alleen omwille van de geïnvesteerde tijd en middelen, maar ook omdat de maatschappelijke impact van beleid op die manier zeer beperkt is.

We hebben goed nieuws: beleid maken en implementeren hoeft niet meer frustrerend te zijn. Door de 7 hefbomen uit het 7E-model slim te combineren kan je mensen met meer succes aanzetten om hun gedrag in de gewenste richting te wijzigen. En zo maak je als beleidsmaker en communicatiemedewerker efficiënter beleid.

Werkt het 7E-model voor alle onderwerpen en in alle domeinen? Volgens ons wel. Je kan er zelfs het gedrag van je partner, je kinderen, collega’s of baas mee beïnvloeden. Al zullen sommige doelgroepen makkelijker te veranderen zijn dan andere.

Geïnteresseerd?
Neem dan de proef op de som en maak kennis met de kracht van het 7E-model. Deze website is hiervoor een goed startpunt.

En er is natuurlijk ook nog het tweewekelijkse 7E-nieuws waarin we blogs, cases, literatuurtips en dergelijke brengen rond beleid, communicatie en gedragsverandering.
Abonneer je en je blijft op de hoogte van het laatste 7E-nieuws.