slim kiezen voor efficiënter beleid

Je wil samen met je collega’s het 7E-model ontdekken.

Dat kan een in company lezing of workshop een oplossing zijn. Elke lezing of workshop die we in company geven is maatwerk.

Lezing of workshop: de keuze is aan jou

Boek je een lezing, dan ontdekken de deelnemers hoe ze met het 7E-model slimmer keuzes kunnen maken die leiden tot efficiënter beleid. Na een korte introductie in beleid en gedragsverandering lichten we de onderdelen van het 7E-model toe. Via voorbeelden uit de eigen organisatie of sector illustreren we hoe ze met het 7E-model betere resultaten kunnen boeken.

Bij een workshop krijgen de deelnemers dezelfde informatie als bij een lezing en gaan we nog een stapje verder. Medewerkers gaan via praktische oefeningen samen aan de slag met het 7E-model rond een thema of onderwerp dat relevant is voor de organisatie.Door de oefeningen maken ze meteen de transfer van de workshop naar de eigen werksituatie.

De winst van een in company lezing of workshop is drieledig

  • Door de inhoud van de lezing of workshop op maat van jouw organisatie uit te werken, verhoogt de relevantie ervan. We stemmen de inhoud niet alleen af op de voorkennis van de deelnemers, maar gebruiken ook voorbeelden en oefeningen die aangepast zijn aan de werkingsrealiteit van jouw organisatie.
  • Medewerkers kunnen makkelijker met elkaar praten over de uitdagingen waar de organisatie voor staat, wat zij anders willen doen, met welke hefbomen ze willen experimenteren,… doordat de 7E-bril hen een gezamenlijke taal en referentiekader geeft. Hierdoor kunnen ze makkelijker overleggen met elkaar. Met een in company lezing of workshop vermijd je dat één medewerker ‘het licht’ gezien heeft en dat licht dan moet verkopen aan de collega’s.
  • Zowel de lezing als de workshop beëindigen we met de vraag wat de kleinste acties is die deelnemers de komende week gaan uitvoeren, vanuit de inspiratie die ze opdeden met het 7E-model. Door hun actie-intenties te expliciteren en te delen met elkaar, zetten we medewerkers meteen in de actiestand. Ook dat bevordert de transfer van de lezing of workshop naar de werkvloer.

Halve dag of hele dag

De 7E-workshops bieden we aan als halve dag of als een hele dag. In de workshop van een hele dag zit naast 2 korte opdrachten ook een groepsopdracht waarbij de deelnemers aan de slag gaan met een eigen onderwerp waarrond ze efficiënter beleid willen maak. Ook is er meer ruimte voor onderlinge feedback en uitwisseling tussen de deelnemers.

Het aantal deelnemers voor workshops is maximaal 20 personen.

Wat deelnemers zeggen over lezingen en workshops met het 7E-model

Door in de brainstormoefening te concretiseren welk gewenst gedrag we beogen, besef ik dat we de voorbije 10 jaar vaak verkeerd bezig geweest zijn door onze ambities te beperken tot sensibilisering. (medewerker Stad Brugge)

 

Het was een openbaring om te ervaren dat er een werkwijze is waarmee je je boodschap succesvol bij de doelgroep krijgt. Het doorlopen van de verschillende stappen van het project kostte moeite, mede door ons gebrek aan ervaring hiermee. Maar door stap per stap te bouwen, werd de (communicatie-)strategie helder en was er steeds meer het gevoel dat we “juist” bezig waren. Dit is dé manier van werken als je maatschappelijk iets ten goede wilt bewegen. (medewerker dienst preventieve gezondheidszorg Provincie Limburg – Limburgse Logo’s)

 

We hebben al lezingen en workshops met het 7E-model gegeven bij

Belgische Vereniging voor Interne Communicatie, Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Limburgse openbare bibliotheken, Kind & Gezin, het OCMW Sint-Pieters-Leeuw, de provincie Limburg, de stad Brugge, de stad Antwerpen, POM Oost-Vlaanderen, Provincie Antwerpen, Welzijnszorg, Bond Beter Leefmilieu, Ecocampus, EuroPCom, Designing Change, Vlaamse overheid – Emancipatiezaken, Bos+, Vlaamse overheid – DAR