slim kiezen voor efficiënter beleid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Studievoormiddag en boekvoorstelling ‘Effectief gedrag veranderen met het 7E-model’

22 juni 2015 / 09:00 - 15:00

| €109

 

uitnodiging

 

Op 22 juni 2015 wordt ‘Effectief gedrag veranderen met het 7E-model‘ aan de wereld voorgesteld: het handboek waarin Fran Bambust in heldere tips, checklists, voorbeelden en overzichtelijke modellen beschrijft hoe je gedragswetenschappelijke inzichten in beleid en campagnes kunt inzetten.

De voorstelling krijgt de vorm van een studievoormiddag met een lezing, workshop en panelgesprek die je al meteen mee in bad nemen. Op het einde van de voormiddag krijg je het boek mee naar huis, zodat je de hefbomen uit het model meteen zelf kan toepassen in de praktijk.

 

Wat?

e-cover 7E-modelOndanks talrijke sensibiliserings- en communicatiecampagnes blijven mensen steeds weer het ‘foute’ gedrag stellen. Want tussen weten en doen gaapt een kloof van verleidingen en gewoontes. Nieuwe inzichten in ons gedrag verklaren niet alleen hoe dat komt, maar geven ook tips om over die kloof heen te geraken. Het 7E-model bundelt die tips in 7 clusters  – 8, eigenlijk, but who’s counting? – die het inzichtelijker moeten maken om met die nieuwe inzichten aan de slag te gaan.

Het 7E-model is dus een duidelijk en praktisch werkinstrument om beleid en communicatie te realiseren met blijvende impact.

 

Programma

9u00 | Onthaal met koffie

9u30 | Verwelkoming door dagvoorzitter

9u45 | Opening door Kabinet Bourgeois

10u15 | Lezing: Hoe keer je een tanker? – Fran Bambust, bezieler 7E-model en lid European Nudge Network

11u00 |  Koffiepauze

11u20 | Workshops: maak je keuze

 1. Oplossingsgericht denken – Chris Aertsen, oplossingsgerichte coach
  Het 7E-model en de oplossingsgerichte methode hebben beiden hun doeltreffendheid reeds aangetoond. Als je ze combineert krijg je een enthousiasmerende veranderingsstrategie die snel tot effectieve gedragsverandering leidt. Concreet aan de slag met de juiste vragenset

 2. Stapsgewijs naar gedragsverandering – Fran Bambust, bezieler 7E-model en lid European Nudge Network
  Het 7E-handboek bundelt niet alleen tips en inzichten, het lijst ze ook op in handige checklists.
  Aan de hand van een fictief voorbeeld gaan we hands-on met het handboek en de checklists aan de slag.
 3. Veranderen doe je niet alleen: vergeet je stakeholders niet – Ewoud Monbaliu, participatieprofessional bij Levuur
  Het aanpakken van complexe vraagstukken pak je best aan vanuit verschillende perspectieven. Een participatieve aanpak brengt verschillende vormen van ‘weten’ samen en helpt je om concrete stappen te zetten en tastbare resultaten te boeken. In deze workshop beantwoorden we onder meer vragen zoals: waar, wanneer en met wie ga je in co-creatie? Hoe kun je eigenaarschap laten groeien en ruimte creëren waarbinnen stakeholders en medewerkers engagement opnemen?
 4. Strategisch management met het 7E-model – Annick Vanhove, coach-consultant beleids- en communicatiestrategieën
  De kern van het 7E-model zijn de 7 hefbomen voor gedragsverandering. Door deze hefbomen gericht in te zetten en goed te combineren kan je krachtige veranderstrategieën ontwerpen. Hoe je dat doet, ontdek je aan de hand van boek én een praktijkvoorbeeld.

12u15 |  Panelgesprek & vragenuurtje

Panelleden: Marc Michils (algemeen directeur Kom op tegen Kanker), Dr. L.R. Bert Pol (oprichter communicatiebureau Tabula Rasa) & Phaedra Rousselle (coördinator dienst Tewerkstelling stad Genk)

Moderator : Julie Clément (directeur Communicatie, Informatie en Externe Relaties Vlaams Parlement, voorzitter Kortom)

13u | Lunch

14u-15u | Gratis quick scan: Leg je eigen probleem voor aan het team.

Je worstelt met een beleidsmaatregel of communicatiecampagne? Of je wilt een bestaande campagne toetsen aan de regels van gedragsverandering?

Schrijf je dan in voor 1 van de 12 quick scans! Fran Bambust, Chris Aertsen, Ewoud Monbaliu of Annick Vanhove geven je in 20 minuten feedback en verbetersuggesties.

 

Schrijf snel in, want volzet is volzet! Na inschrijving krijg je bevestiging van je quick scan, zodat je een gerichte vraag kan voorbereiden.

 

Deze opleiding is bestemd voor:

Communicatieambtenaren – Beleidsmakers op lokaal, regionaal of federaal niveau – NGO’s en socialprofit-organisaties

Kortom, iedereen die beleid maakt of die dat beleid bekend moet maken.

 

Over de sprekers

Fran Bambust is de bezieler van het 7E-model. Ze ontwikkelt beleids- en communicatiestrategieën en sleutelt als lid van de European Nudge Network aan methodieken voor effectief beleid.

Annick Vanhove werkt als coach-consultant beleids- en communicatiestrategieën voor overheden en non-profitorganisaties.

Ewoud Monbaliu begeleidt vanuit Levuur intensieve participatieve stakeholderprojecten.

Chris Aertsen is coach oplossingsgericht denken en leidt regelmatig veranderingsprocessen binnen organisaties in goede banen.

Julie Clément is directeur Communicatie, Informatie en Externe Relaties in het Vlaams Parlement. Ze is mede-oprichter van Kortom vzw en sinds 2011 ook voorzitter.

Dr. L.R. Pol is medeoprichter en vennoot van Tabula Rasa, een Haags advies- en onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in de invloed van communicatie op gedrag, attitudes en kennis.

Phaedra Rousselle was lange tijd communicatieverantwoordelijke voor de dienst gezondheidspreventie van de Provincie Limburg. Momenteel werkt ze als coördinator van de dienst Tewerkstelling bij de stad Genk.

Marc Michils is sinds 2013 algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. Daarvoor was hij reeds meer dan 30 jaar actief in de communicatie- en marketingsector.

 

Praktisch

Datum:

22 juni 2015, 9u-14u

Quick scan tussen 14u-15u (12 quick scans, 20 min./quick scan)

Locatie:

Zebrastraat (Zebrastraat 32, 9000 Gent)

Prijs:

€ 109 p.p. (excl. btw, incl. boek)

Inschrijven:

Via de website van Politeia of via events@politeia.be

Inschrijven kan tot vrijdag 19 juni. De inschrijving is definitief, annuleren is niet mogelijk. Je kan je wel steeds laten vervangen door een collega.

Gegevens

Datum:
22 juni 2015
Tijd:
09:00 - 15:00
Kosten:
€109
Evenement Tags:
,

Organisator

Het 7E-team
Telefoon:
0479 23 26 96
Website:
www.7e-model.be

Locatie

Zebrastraat
Zebrastraat 32
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Leave a reply