slim kiezen voor efficiënter beleid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kortom | De Helden van Kortom

21 mei 2015 / 10:00 - 16:00

De helden van kortom

Kortom nodigt de fine fleur van de overheidscommunicatie uit op smaakmakend congres.
Wat mag je op de Helden verwachten? Boeiende gesprekken, prikkelende invalshoeken en frisse ideeën over communicatie van vandaag en morgen. De Helden is een proeverij voor communicatieprofessionals met inspirerende thema’s zoals storytelling, veranderingsprocessen, eventmanagement, nudging, paperless werken, online identiteit en leiderschap.

Bevlogen sprekers zoals Marc Coenen, Erik Reijnders, Ron van der Jagt en Marc Fauconnier tekenen present, en uiteraard is ook het 7E-team aanwezig, met een bijdrage over nudging:

Meer groenten eten. Minder auto rijden. Meer bewegen. Beleidsbeslissingen en campagnes zijn vaak gericht op een ander gedrag. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je ervoor dat mensen dat ene gedrag gaan stellen? Door beter te informeren?
‘Nudging’, het populaire jonge kind van Behavioural Economics, vermoedt van niet. Informeren veronderstelt dat we altijd rationeel zouden handelen, en dat doen we net niet. Nee, je moet inspelen op onze impulsievere manier van reageren, zeggen de Nudgers.
Hoe je dat dan zou kunnen doen vertelt Fran met een boeiende en vaak verrassende kijk op het effect van een tekstaanpassing, een vereenvoudiging, wat sociale druk en de plaatsing van het handtekenvakje.

Meer info: kortom

Gegevens

Datum:
21 mei 2015
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
http://www.kortom.be/deheldenvankortom/

Organisator

Kortom

Locatie

Zebrastraat
Zebrastraat 32
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Leave a reply